Opportuniteiten creëren sinds 1977

Onze expertise en sterke marktpositie zijn geen toeval. Ze zijn gesmeed van dezelfde ondernemersgeest die ook onze klanten kenmerkt.

Bel ons

Neem contact met ons op via

+32 2 333 5050

Ma - vr 8.30 u - 17.30 u

2021

Vandaag zijn we ideaal gepositioneerd voor de toekomst

GRENKE is over de hele wereld in 33 landen aanwezig. Wat ooit een éénmansbedrijf was, is nu een multinationale groep van bedrijven met een uitgebreid gamma aan diensten. Bovenop leasing van IT- en kantooruitrusting biedt GRENKE nu ook financiering aan voor heel wat andere middelen. Factoring en bankierdiensten vervolledigen ons uitgebreide portfolio voor startups, middelgrote bedrijven en privépersonen.

2018

Verandering en opportuniteit

GRENKE viert zijn 40-jarig bestaan Eind februari heeft Wolfgang Grenke afscheid genomen als voorzitter van de Raad van bestuur. Antje Leminsky, zijn voormalige plaatsvervangster, werd onze nieuwe voorzitter en stuwt het bedrijf voor met de daadkracht van onze stichter. In mei 2018, werd Wolfgang Grenke verkozen in de Raad van toezicht van GRENKE AG.

2013

Opening van bijkomende filialen

GRENKE opent nieuwe filialen in Antwerpen in 2013, in Namen in 2016 en in Gent in 2019.

2006

GRENKE start in België

In 2006 verhuisde GRENKE naar België met de opening van een filiaal in Brussel.

2000

IPO en nog sterkere prestatie

In april 2000 trok GRENKE naar de beurs. Het bedrijf blijft echter trouw aan zijn belofte om op gelijke voet en als betrouwbare partner te werken met kleine en middelgrote bedrijven In 2005 heeft het bedrijf zijn factoring-afdeling opgericht.

1990

Hindernissen overwinnen

Het bedrijf, nu hernoemd naar GRENKELEASING KG, breidde snel uit. Onze eerste filialen werden opgericht in de Bondsrepubliek Duitsland. In 1990 bewees GRENKE nogmaals een pionier te zijn: nog voor de hereniging werd ons eerste filiaal geopend in het voormalige Oost-Berlijn. In de jaren die volgden werden nog acht filialen geopend in Duitsland en Oostenrijk. In december 1997 werd het bedrijf een beursgenoteerd bedrijf.

1978

Een idee is geboren

In 1978 had Wolfgang Grenke een idee. Moderne telefoonsystemen, kopieermachines en computers vonden meer en meer hun weg naar kantoren. Dus besliste hij om de investeringen die daarmee gepaard gaan, eenvoudiger te maken door aantrekkelijke leasing aan bedrijven aan te bieden. Door zijn éénmansbedrijf in Baden-Baden op te starten, schreef hij een succesverhaal dat geen tekenen van vertraging vertoont. Zelfs in het eerste jaar hielden Wolfgang Grenke en twee werknemers het toezicht op 21 wederverkopers en 198 leases. Hij zag een aanzienlijk potentieel in het leasen van goedkoop kantoormateriaal (small-ticket IT-leasing).