Uw login

Maak gebruik van de snelle toegang tot uw persoonlijke portaalsite.

 

Naar het Grenke Partner-Portaal

GRENKE-klantenportaal

 

Word partner!

Graag informeren wij u als fabrikant of leverancier over de voordelen die een samenwerking met GRENKE u kan bieden. Neem contact op met ons via serviceanti spam bot@grenkeanti spam bot.be.

 

De nieuwste IT-apparatuur via IT-leasing

De afgelopen jaren zijn bedrijven meer en meer de overstap beginnen maken naar een online dienstverlening en de digitale bewaring van gegevens en documenten.


Dit brengt een zekere financiële druk met zich mee, aangezien de aanschaf van nieuwe computers, tablets, software- en hardware programma’s een serieus prijskaartje heeft.


Verder zijn er ook bedrijven die zo hard in IT hebben geïnvesteerd dat hun economisch succes hiervan afhankelijk is geworden.


Zij kunnen het zich dus niet permitteren om bepaalde zaken te laten verouderen of deze later op termijn te vervangen, en dat maakt dat er regelmatig zelfs geen ruimte meer over is om te spenderen aan andere zaken.


Maar gelukkig kan het ook anders.


Door gebruik te maken van IT-leasing, hoeven bedrijven niet meer jaarlijks een torenhoge inschatting aan IT-kosten in te calculeren, maar gewoon een vast all-in bedrag in rekening te brengen.


Hierdoor wordt de liquiditeit van de onderneming enorm gespaard en creëert men terug ademruimte voor andere zaken binnen de onderneming.


Daarnaast brengt IT-leasing ook tal van voordelen met zich mee die men bij de werkelijke aankoop van IT-materialen niet zou hebben.

Waarom kiezen voor IT-leasing?

De interesse in IT-leasing is de afgelopen jaren bij zowel grote, als kleine ondernemingen aanzienlijk toegenomen.


Sterker nog, voor veel bedrijven is IT-leasing zelfs al een vast onderdeel geworden van hun financieringsstrategie.


Dit is waarom:

1. Een beter overzicht van de kosten

In tegenstelling tot bij een vaste aankoop, zijn er bij IT-leasing geen onvoorziene kosten. GRENKE werkt namelijk met één factuur per leasetermijn waarop een vaste all in-prijs staat vermeld. Deze dekt de apparatuur, software, hardware, vervanging en het onderhoud.


Werkt bepaalde apparatuur niet meer naar behoren? Dan vervangt het professionele team van IT-specialisten deze zonder meerkost. Ook herstelkosten en onvoorziene kosten die ervoor zorgen dat andere investeringen op de lange baan dienen geschoven te worden, zijn met IT-leasing verleden tijd.


Verder vraagt GRENKE ook pas na een bepaalde periode om de eerste leasing factuur te betalen. Bij aanvang van het contract geeft de onderneming dus de mogelijkheid om eerst inkomsten te verwerven en reeds opgebouwde reserves te behouden.


Kortom, er is dus nauwelijks startkapitaal nodig om aan IT-leasing te doen.

2. Up to date met de nieuwste IT-apparatuur

De steeds sneller evoluerende marktontwikkeling vereist dat bedrijven meegaan met hun tijd en de nieuwste technologie in hun bedrijven inzetten.


Maar wat als er geen kapitaal voorhanden is om te investeren in deze nieuwe, moderne informatietechnologie? Dankzij IT-leasing is het risico op economische veroudering volledig verleden tijd.


Van printers, tot kopieerapparaten, over andere machines, GRENKE zorgt ervoor dat iedere onderneming binnen de kortste korten geniet van de nieuwste IT-apparatuur in zijn bedrijf, zonder het lenen van uitzonderlijke bedragen.


Zeker in de medische sector biedt dit een enorme meerwaarde, aangezien deze apparatuur snel veroudert en er een groot kapitaal nodig is om deze machines effectief aan te kopen.

3. De concurrentie steeds één stap voor

Wanneer een onderneming aan IT-leasing doet, heeft deze als voordeel dat deze steeds een stap voor is op de concurrentie.


Stel dat een bepaalde concurrent één van de nieuwste machines heeft aangekocht, maar het bedrijf niet dezelfde financiële middelen heeft om een gelijkaardig of zelfs beter toestel aan te kopen. Dan biedt GRENKE de mogelijkheid om ook met beperkte financiële middelen van de nieuwste apparatuur te genieten.

4. Gunstige betalingskortingen

IT-leasing werkt op dezelfde manier als kopen met contanten.


Dit wil zeggen dat wanneer men een factuur meteen betaalt, hiervoor gunstige kortingen, zoals een betalingskorting wordt gegeven.


Ook is het zo dat als men verschillende apparaten least, deze betalingskorting vele voordeliger uitkomt dan de effectieve aanschaf van de apparaten en de afschrijvingskost die men hieraan overhoudt.


Dit is een van de belangrijkste redenen waarom lessees die geen afschrijvingskost kunnen invoeren bij de belastingen en hierdoor van maar weinig belastingvoordeel genieten, toch vaak leasen.

Waarom samenwerken met GRENKE voor IT-leasing?

GRENKE handelt onafhankelijk van fabrikanten en bankinstellingen. Dat maakt dat men bij de keuze aan leaseobjecten niet gebonden is aan bepaalde merken of fabrikanten.


Daarnaast helpt GRENKE ieder bedrijf op een efficiënte, maar persoonlijke manier verder en mag ieder bedrijf zich verwachten aan:

  • een eenvoudige en snelle afhandeling

  • service op locatie

  • klantgerichte voorwaarden

  • persoonlijk contact


Dit persoonlijk contact vertaalt zich in een toegewezen contactpersoon die zich inzet voor de belangen van de onderneming en een speciaal IT-leasingconcept op maat ontwikkelt dat volledig bij de onderneming past.